U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Vervanging loopbrug bij de Waterwolf

De Waterwolf in Electra vervult tot op de dag van vandaag nog altijd een sleutelfunctie in de afvoer van water naar de Waddenzee. Het personeel moet veilig en gemakkelijk over de brug kunnen lopen, zodat er bij de buizen gekeken kan worden of alles goed verloopt.

Op foto 1 en 2 zijn de oude situaties te zien. De loopbrug bestond uit houten planken en stalen leuningen. Het hout was oud en was aan vervanging toe. Tijdens regenachtige dagen werden de planken glad waardoor de kans op uitglijden groter werd. De stalen leuningen waren ook aan vervanging toe, want op verschillende plekken begon het staal te roesten en verdween het verf. 

Er is geconcludeerd dat de gehele loopbrug vervangen moest worden. Alle houten planken moesten vervangen worden door traanplaten. Traanplaten staan bekend als een veilig loopoppervlak waarbij het licht, ongelijkmatige oppervlak voor grip zorgt en daardoor uitglijden voorkomt. De stalen leuningen zijn exact nagemaakt en gemonteerd op de loopbrug. De Waterwolf beschikt nu weer over een veilige loopbrug met een zeer fraaie uitstraling.

 

 

Foto 1: oude situatieFoto 1: oude situatie

Foto 2: oude situatieFoto 2: oude situatie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto 4: nieuwe situatieFoto 4: nieuwe situatie

Foto 3: nieuwe situatieFoto 3: nieuwe situatie